Site Loader
Welk soort uitrusting moet ik gebruiken voor mijn sportvakantie

Wanneer de feestdagen aanbreken, is het tijd om de stress die zich tijdens de werkuren heeft opgehoopt, van zich af te schudden en de vrije loop te laten aan ontspannende activiteiten. Wat is er leuker dan je sportief uit te leven aan zee? Deze activiteiten zijn zeer bevorderlijk voor uw gezondheid. Om dat te doen, hebt u de juiste uitrusting nodig. Hier is een artikel dat u kennis laat maken met enkele van de uitrustingen.

Neopreen pakken

Neopreenstof is een zeer populair materiaal voor de vervaardiging van duikpakken. Het bestaat uit een rubberweefsel gecombineerd met twee lagen polyester jersey, nylon of veloursweefsel.

Het neopreenpak is een perfecte isolator, aangezien het een schuimlaag heeft en de intieme delen en het bovenlichaam van de sportbeoefenaar tijdens de duik beschermt. Tegelijkertijd kan de atleet met een neopreenpak in contact komen met het water zonder het risico te lopen te verdrinken.

Het pak beschermt ook tegen zonnestralen en past de watertemperatuur snel aan de lichaamstemperatuur van de atleet aan. Een neopreen pak vergemakkelijkt ook de beweging in diep water.

Aquashoes

Aquashoes

Aquaschoenen zijn schoenen die zeer geschikt zijn voor zeesportactiviteiten. Zij worden ook wel waterschoenen of waterschoenen genoemd en bieden een doeltreffende bescherming tegen zee-egelbeten. Dankzij aquaschoenen kunt u in alle veiligheid van uw uitstapjes op zee genieten.

Deze schoenen beschermen u tegen vuil in zee, zoals glasscherven en andere scherpe voorwerpen. Ze zijn zeer praktisch voor wandelingen op de zeebodem. Op de stranden is er veel verkeer en sommige mensen gooien overal vuilnis neer. Dus zelfs bij sporten als beachvolleybal, strandvoetbal, aquagym en andere moet u uw voeten beschermen voor de veiligheid.

Surfen

Surfen is een sport waarbij men op de golven van de zee rijdt en waarvoor men een surfplank moet gebruiken. Om veilig te kunnen surfen, moet je een plank kiezen die gemakkelijk te hanteren, sterk en stabiel is. Er zijn 4 categorieën surfplanken.

De schuimplaten zijn ongeveer 2,30 m lang en worden het meest aanbevolen voor beginners. Deze planken hebben matige afmetingen en zorgen voor een perfecte stabiliteit. Het longboard, bijvoorbeeld, is ongeveer 2,80 m lang en is zeer praktisch voor het surfen op kleine golven.

De evolutionaire borden zijn zeer moderne borden met afmetingen variërend van 1.90m tot 2.20m. Zij zijn gemakkelijk aan te passen aan alle soorten golven en zijn zeer gemakkelijk in het gebruik. Deze borden zijn goed geschikt om snel te verbeteren.

Shortboards zijn geschikt voor professionele surfers. Ze zijn 1,5 tot 2,10 m lang en hebben een kort, dun uiterlijk. Shortboards zijn zeer sterk en gemakkelijk te verplaatsen.

Duikhandschoenen

Duikhandschoenen

Duikhandschoenen zijn zeer praktische accessoires die uw handen veilig houden tijdens een duik. Ze beschermen je tegen de koude zee en mogelijke verwondingen. Ze zijn verkrijgbaar in stof of neopreen. Deze materialen garanderen een adequate thermische bescherming.

Duikvinnen

Bij het duiken zijn sommige mensen gewend zware accessoires te dragen die het niet gemakkelijk maken om zich te verplaatsen. Maar met duikvinnen kunt u zich gemakkelijker bewegen en bent u beter bestand tegen sterke waterstromingen.